Бьорн Щрицел, кореспондент на германския вестник Билд, е бил ранен на

...
Бьорн Щрицел, кореспондент на германския вестник Билд, е бил ранен на
Коментари Харесай

Журналист от германския вестник Билд е ранен на фронта

Бьорн Щрицел, сътрудник на немския вестник " Билд ", е бил ранен на фронтовата линия в Украйна. Новината беше обявена в Twitter от основния редактор на " Билд " Йоханес Бойер и доказана от журналиста.

" [Щрицел] е ранен от шрапнел, до момента в който правил репортаж за съветската експанзия в Украйна. Той е в сигурност (доколкото е възможно) и пострадването не е прекомерно съществено. Това обаче е още едно увещание за компликациите, които публицистите в Украйна би трябвало да преодоляват, с цел да споделят истината ", написа основният редактор на " Билд ".

Самият Щрицел съобщи, че е " добре " и че е получил " порезна рана на челото, най-вероятно от парче стъкло ". " Вечерях, когато стана детонацията. Не съм напълно сигурен какъв е бил снарядът, все още не съм намерил шрапнели ", написа журналистът.

Той не прецизира точния регион на сраженията.

Преди няколко дни Щрицел заяви, че е " посрещнал Новата година на фронта на изток дружно с военните от ВСУ ".

" Когато гледахме новогодишното послание на [украинския президент Володимир] Зеленски, множеството от нас имаха сълзи в очите. Нека 2023 година донесе на Украйна бърза и решителна победа ", написа журналистът.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР